Localizare

Ceahlau

Pe tot intinsul tarii nu este alt munte mai cunoscut, mai cautat, mai des pomenit.
A dat nastere la povesti si legende in popor, la descrieri memorabile din partea multor scriitori.
Faima lui nu consta numai in amanuntita arhitectura a formelor de piatra, care au rascolit imaginatia poporului, nu i-au stabilit-o numai impunatoarea-i infatisare, inaltandu-se deasupra celorlalti munti invecinati, ci simpla sa prezenta deasupra tuturor.
Este o chemare inexplicabila a muntelui prezenta pe aceste meleaguri din vremi nestiute.
Parcul National Ceahlau acopera o suprafata de peste 5 200 ha (din cele 6 212 ha cat ocupa rezervatiile naturale din judet), fiind cea mai mare rezervatie naturala din Romania.

Lacul Bicaz

La extrema cea mai apropiata de orasul Bicaz se afla Barajul care a fost construit în anii ’60 pe Valea Bistritei. De pe baraj puteti avea o priveliste impresionanta catre Masivul Ceahlau, catre Valea Bistritei sau catre Lacul Bicaz pe care va puteti plimba cu vaporasul. Puteti vedea si Stanca Diavolului, un “monument” care de secole dezvaluie misterul naturii. Lacul de acumulare “Izvorul Muntelui”, cunoscut si sub numele de “Lacul Bicaz”, este cel mai mare lac artificial (antropic) amenajat pe raurile interioare din Romania, avand o lungime de 35 km.

Cai de acces

La doar 45 de km de Targu Neamt, va puteti opri la Ecotur**** Resort, singurul complex turistic de aceasta anvergura din nordul Moldovei, unde veti petrece un sejur de neuitat, in orice perioada a anului, fie ca doriti sa veniti cu familia, cu prietenii sau cu partenerii de afaceri.
Personalul instruit si format la standarde internationale, dotarile moderne, dar mai ales amplasarea Ecotur**** Resort vor face din vacanta dumneavoastra o binemeritata aventura.

Cele mai importante dintre CAILE RUTIERE care duc la Ceahlau:

  1. Bucuresti – Urziceni – Buzau – Focsani – Bacau – Piatra Neamt – Targu Neamt – Poiana Teiului – Ceahlau
  2. Iasi – Pascani – Targu Neamt – Poiana Largului – Ceahlau
  3. Suceava – Falticeni – Targu Neamt – Poiana Teiului – Ceahlau
  4. Sighetul Marmatiei – Prislov – Carlibaba – Vatra Dornei – Brosteni – Ceahlau
  5. Cluj – Vatra Dornei – Brosteni – Ceahlau
  6. Targu Mures – Toplita – Borsec – Ceahlau
  7. Brasov –Gheorgheni – Lacul Rosu – Bicaz – Poiana Largului – Ceahlau