
Se pot organiza excursii de o zi pentru grupuri de minim 10 persoane.
Iata doar cateva din variantele pe care vi le oferim:
Ceahlau – Bicaz – Cheile Bicazului – Lacul Rosu – Gheorghieni – Toplita – Statiunea Borsec – Ceahlau;
Ceahlau – Manastirea Secu – Manastirea Sihastria – Manastirea Neamt – Cetatea Neamtului -Humulesti;
Ceahlau – Targu Neamt – Manastirea Agapia –Manastirea Varatec;
Ceahlau – Brosteni – Vatra Dornei – Campulung Moldovenesc – Gura Humorului – Manastirea Voronet.

Manastiri
La doar 10 km de Piatra Neamt se afla ctitoria lui Alexandru cel Bun (al carui mormant se afla aici) si a lui Stefan cel Mare. Cladirea initiala nu s-a pastrat, ci doar aceea cu care a inlocuit-o Alexandru Lapusneanu in 1554. Manastirea joaca un important rol cultural, intrucat aici a fost redactat primul Letopiset al Tarii Moldovei. Mai mult decat atat, detine un valoros muzeu de arta feudala.
Manastirea Agapia este situata intr-un cadru natural deosebit de pitoresc, pe valea Toplitei. Aici se afla, din 1968, o renumita colectie cu lucrari ale marelui pictor Nicolae Grigorescu, evanghelii, obiecte de cult din metale pretioase, broderii cu fir de aur si argint si tot aici functioneaza si Expozitia Memoriala Alexandru Vlahuta, unde pot fi vazute manuscrise ale scriitorului, precum si diferite documente legate de viata si opera sa.
Se afla la 12 km de Targu Neamt si adaposteste Icoana Sfintei Ana care se scoate in timp de seceta facandu-se rugaciuni pentru ploaie. Tot aici se mai afla mormantul poetei Veronica Micle. Manastirea are o bogata colectie muzeala de icoane, manuscrise, vesminte, tapiserii cu valoare artistica si istorica si obiecte de cult.
Situata pe valea raului cu acelasi nume, a fost inaltata in anul 1602 de catre vornicul Nestor Ureche (tatal cronicarului Grigore Ureche), pe locul unui schit mai vechi din lemn. Pictura interioara, in stilul Renasterii, dateaza din anul 1850. In exterior se afla mormantul Mitropolitului Varlaam, care a tiparit la Iasi in 1643 Cazania, cunoscuta si sub titlul “Carte romaneasca de invatatura”, fiind prima carte scrisa in limba romana.
Manastirea se afla la 20 km de Targu Neamt, intr-o depresiune subcarpatica. Odata cu biserica s-au ridicat si ziduri inalte pe patru laturi, cu doua turnuri: unul pentru clopotnita si altul deasupra portii de la intrarea principala. Sihastria capata, astfel, aspectul unei manastiri-cetate.
Spre sud-vest de Sihastria, suind pe culmi inalte, ajungi pe inaltimile muntelui Sihla (900-1000 m), pe carari de o rara frumusete. Aici, pe un mic platou, se afla schitul Sihla. In fata acestuia se inalta pereti uriasi de stanci goale, dupa care se afla o pestera unde, dupa cum spune legenda, ar fi trait timp de 60 de ani o fata cunoscuta în popor sub numele de Sf. Teodora iar racla cu moastele ei se pastreaza astazi la manastirea Pecerska din Kiev sub numele “Cuvioasa Teodora din Carpati”.
Muzee si Obiective Turistice
In satul Tarpesti (com. Petricani) traieste artistul popular Nicolae Popa – colectionar impatimit de arta populara autentica si de obiecte folclorice. Creator popular de masti, el este unul din numele de referinta in arta naiva romaneasca, devenit cunoscut atat pe plan national, cat si european. Nicolae Popa a publicat in 1998 sub titlul LUMEA SATULUI, datini si obiceiuri pierdute – Tarpestii de altadata o monografie a satului Tarpesti, o prezentare de numeroase si diverse obiceiuri legate de momente semnificative din viata obstii (sezatori si claci, baluri si jocuri populare din zile obisnuite sau de sarbatori).
Situata in partea de nord-est a judetului Neamt, la o departare de 46 de km de resedinta acestuia si in imediata apropiere a orasului Tg. Neamt, Cetatea Neamt face parte din categoria monumentelor medievale de valoare inestimabila din Romania. Construita de Petru Musat (sfarsitul sec. XIV) pe un platou de unde se putea tine sub observatie toata Valea Moldovei, cetatea e imprejmuita de ziduri uriase si a suferit asedii din partea sultanului Mohamend al II-lea (1476) si a regelui polon Ioan Sobieski (1691). In prezent, intr-o incapere din interior, a fost amenajat un mic muzeu.
Pe teritoriul comunei Ceahlau se afla ruinele inca impunatoare ale altui monument istoric care ne intampina dupa 3 km de drum prin satul Schit, pe un platou din stanga paraului cu acelasi nume. Este tot ceea ce s-a mai pastrat dintr-un intreg ansamblu arhitectural, fosta asezare manastireasca si curte boiereasca fortificata, loc de desfasurare a atator evenimente, pastrate in legenda sau in folclorul local.